BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Palestinska monetarna uprava u posjeti MI-BOSPO-u

MI-BOSPO-u je danas upriličena posjeta od strane Palestinske monetarne uprave (Palestinian Monetary Authority, PMA). Posjetu je organizovalo AMFI (Udruženje mikrokreditnih organizacija Bosne i Hercegovine) uz podršku Banke Etike iz Italije.

Cilj posjete je da se Palestinska monetarna uprava upozna sa mikrokreditiranjem u Bosni i Hercegovini, odnosno razmjena znanja i iskustava koja posjeduje mikrokreditni sektor u Bosni i Hercegovini, a koja bi mogla biti od velikog značaja za Palestinsku monetarnu upravu.

U gostima su Hamad Manar, Alayed Arwa, Kanani Alaa i Mayaleh Alaa.

Današnja posjeta je dijelom petodnevnog obilaska mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini, a u okviru kojih će predstavnicima Palestinske monetarne uprave biti isporučene edukacije na različite teme.

MI-BOSPO je pripremio edukaciju na temu plasmana poljoprivrednih kredita.

Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO je poželio gostima dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i MI-BOSPO, a potom predstavio MI-BOSPO. 

Sanela Ajkunić, kreditni menadžer MKF MI-BOSPO prisutnima je isporučila edukaciju na temu poljoprivredni krediti i metodologija, odnosno MI-BOSPO prakse koje su pokazale dobre rezultate. 

Kako saznajemo, predstavnici Palestinske monetarne uprave, i više su nego zadovoljni isporučenim sadržajima koji će, kako sami navode, biti vrlo korisni za primjenu.

MI-BOSPO je najstarija mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, i velikim dijelom je posvećen poljoprivredi i njenom značaju. Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti predstavnike Palestinske monetarne uprave, vjerujemo da će informacije koje su dobili tokom ovih posjeta za njih biti korisne.