BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Uspjesi mladih MI-BOSPO klijenata – Dajana Ognjenović iz Šekovića

Mladi poduzetnici svojim inovativnim idejama i kreativnošću donose svježinu i dinamiku poslovnom okruženju, koriste nove tehnologije i pristupe u poslovanju. Odličan primjer takve poduzetnice je naša klijentica, Dajana Ognjenović, vlasnica knjižare "Đak" u Šekovićima.

Dajana Ognjenović je korisnica OKredita, i posebno ističe važnost edukacije kao značajnu prednost ovog mikrokredita namijenjenog mladim u biznisu. Smatra da je ova dodatna pogodnost izuzetno korisna i vrijedna, jer unapređuje znanje mladih poduzetnika i time povećava njihove šanse za uspjeh. Kao korisnica OKredita, Dajana je imala priliku da prisustvuje online treningu iz oblasti Digitalnog marketinga, te se uvjeri u pogodnosti ove usluge.

Prije nego što je pokrenula vlastiti biznis, Dajana je radila u nekoliko različitih preduzeća. Dugo je željela raditi za sebe i razmišljala je o tome koji biznis bi mogla pokrenuti. Nakon mnogo razmišljanja, odlučila je otvoriti knjižaru, uz podršku svog supruga, te su zajedno krenuli u ovaj poduhvat.

Dajana je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena kako bi njen biznis bio uspješan i samoodrživ. Isprva je nailazila na određene izazove koje je prevazišla, ali ni u jednom trenutku nije pomišljala na zatvaranje knjižare, već je tražila rješenja i uspjela.

O važnosti finansijske podrške mladim poduzetnicima, Dajana kaže: “S obzirom na to da samostalni poduzetnici teško dobijaju kredit u bankama, kroz program Mladi u biznisu omogućeno mi je da na jednostavan način dođem do potrebnih sredstava za finansiranje mog biznisa. Moram naglasiti da je OKredit, proizvod koji koristim, veoma povoljan i jednostavan. Sviđa mi se što program i sam proizvod uključuju dodatne pogodnosti kao što su besplatni treninzi i edukacije, što je rijetko na tržištu.

Gledajući unazad na početak poslovanja i današnju situaciju, Dajana ističe da posao ide dobro, ima pouzdane dobavljače i planira širiti asortiman svoje ponude.

MI-BOSPO je ponosan na uspjeh svojih klijenata, mladih poduzetnika. Njihova posvećenost i inovativnost su inspiracija za sve nas. Vjerujemo u njihov potencijal i nastavit ćemo ih podržavati na njihovom putu ka uspjehu. Uspjeh naših klijenata je i naš uspjeh.