BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

KfW odobrio četiri miliona eura za podršku poduzetništvu, malim i srednjim poduzetnicima klijentima MKF MI-BOSPO Tuzla

U okviru Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu (EFBH), Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO iz Tuzle i njemačka razvojna banka KfW potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od četiri miliona eura za odobravanje pojedinačnih zajmova mikro, malim i srednjim preduzećima za obrtna sredstva i investicije.

MI-BOSPO i KfW su započeli saradnju 2019. godine. 

"MI-BOSPO je prva mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, sa bogatim iskustvom u kreditiranju stanovništva, posebno poduzetnika, uspješno sarađujemo sa klijentima tokom svih godina, pratimo i podržavamo njihove kreditne potrebe,  a ova kreditna sredstva će biti dostupna klijentima poduzetnicima  na teritoriji na kojoj mi poslujemo. Saradnju sa KfW smo započeli prije tri godine i veoma smo zadovoljni, te se zahvaljujemo KfW-u na odobrenom kreditu", rekao je Safet Husić,  direktor MKF MI-BOSPO.

Riječ je o kreditnoj liniji koja će omogućiti finasiranje obrtnog kapitala i investicija u biznisu, a samim tim osigurati ukupan pristup finansijama za mala preduzeća

MI-BOSPO je prva mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, sa jasnom misijom da stanovništvu Bosne i Hercegovine, sa posebnim fokusom na poduzetnike i žene,  isporuči vrhunske finansijske usluge. MI-BOSPO je društveno odgovorna organizacija koja podstiče poduzetništvo, smanjuje nezaposlenost, a svojim aktivnostima teži dati značajan doprinos razvoju društvene zajednice i zaštiti okoliša.