BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

"Kako kroz formalno i neformalno obrazovanje pripremamo djecu i mlade za budući život i zaposlenje"

Medjunarodna interaktivna otvorena škola – MIOS, organizovala je u Tuzli okrugli sto na temu 'Kako kroz formalno i neformalno obrazovanje pripremamo djecu i mlade za budući život i zaposlenje?' na kojem je učestvovao i MI-BOSPO.

MI-BOSPO se vrlo rado odazvao pozivu organizatora da uzme učešće na ovom okruglom stolu, na kojem je jedan od panelista bila Azra Berilo, HR menadžer.

Razgovaralo se o formalnom i neformalnom obrazovanju, o deficitarnim zanimanjima, odnosno da li smo, kao društvo, spremni na prihvatanje profesije tokom randog vijeka. Govora je bilo i o rezultatima formalnog obrazovanja, odnosno kako se današnje generacije snalaze u realnom sektoru i svijetu odraslih.

Nakon izlaganja panelistica, kroz diskusiju, došlo se do niza zaključaka u svojstvu preporuka za primjenu konkretnih strategija u formalnom i neformalnom obrazovanju, a koje mogu doprinijeti razvijanju životnih i poduzetničkih vještina kod djece i mladih.

“ACT4ROM” je naziv projekta u okviru kojeg je održan okrugli sto, a koji provodi  Međunarodno udruženje "Interaktivne otvorene škole" Tuzla (MIOS) u saradnji sa partnerskim organizacijama Pomoć deci , Partnere per Femijet i Škola dokorán n.o.

Zahvaljujemo se MIOS na pozivu i prilici da učestvujemo na ovom okruglom stolu.