BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO velika društveno odgovorna akcija pošumljavanja

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO Tuzla zajedno sa JP Šume TK, danas, 21.10.2022. godine, provodi društveno odgovornu akciju, pošumljavanje crnogoričnog drveća na području planine Konjuh.

U ovoj aktivnosti, MI-BOSPO radnici će za samo jedan dan zasaditi preko 6.000 sadnica crnogoričnog drveća, čime će znatno obogatiti šumsku floru, te dugoročno gledano, značajno doprinijeti proizvodnji kisika.

MI-BOSPO je od svojih ranih početaka društveno-odgovorna organizacija, misijski je opredijeljena da podržava i učestvuje u zelenim inicijativama, čemu svjedoče brojni primjeri i projekti u kojima MI-BOSPO daje doprinos zajednici u kojoj radi, a sve u namjeri da vrijeme koje dolazi budu uspješnije i ljepše budućim generacijama.

Znamo da su šume pluća naše planete, svjesni smo njihovog značaja globalno, kao i u našoj zemlji. MI-BOSPO je mikrokreditna organizacija čija misija ima tri stuba, podrška poduzetništvu, ženama koje su naši ciljani klijenti, i zaštiti okoliša. Kada je u pitanju zaštita okoliša veoma rado dajemo podršku inicijativama, a jedna od njih jeste i podizanje nove šume – pošumljavanje. MI-BOSPO želi dati konkretnu podršku, tako da ćemo danas, svi MI-BOSPO zaposlenici, na Konjuhu zasaditi nešto više od 6000 sadnica bora i nadamo se da će da opstanu i da budu na korist našem društvu.“ – izjavio je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

JP Šume TK je jedinstveno preduzeće kome se povjerava gospodarenje državnim šumama na područje TK u skladu sa važećim federalnim zakonom o šumama.

JP Šume TK se zahvaljuje MKF MI-BOSPO na učešću u jesenjem pošumljavanju. MI-BOSPO je primjer kojim treba da se povedu i druge organizacije. Uzevši u obzir kakva je situacija u našoj zemlji, kada je u pitanju šumarstvo, ovo je idealan način da se značajno doprinese pošumljavanju i stvaranju zdravije budućnosti za generacije koje dolaze.“ – izjavio je Jasmin Mujić, tehnički direktor JP Šume TK d.d. Kladanj.

MI-BOSPO će nastaviti i u budućnosti davati doprinos okolišu, promovisati zelene inicijative, a sve sa ciljem ljepše i zelenije budućnosti.

MI-BOSPO, vaš vjetar u leđa!