BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podržao uređenje knjiškog kutka na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli započeo je implementaciju projekta koji se odnosi na uređenje prostorije „knjiški kutak“, čije uređenje je podržao i MI-BOSPO.

MI-BOSPO, vrlo rado podržava projekte i inicijative ustanova koje su usko povezane sa obrazovanjem i kreativnim stvaralaštvom, čime utiče na podizanje svijesti o važnosti obrazovanja, pisane riječi, čitanja i opismenjavanja mladih. Jedan od takvih projekata jeste i projekat Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, za uređenje prostorije u kojoj će se održavati edukativni i interesantni sadržaji, a koja će biti vrlo značajna kako za studente tako i za građanstvo. 

„Zahvaljujemo se MI BOSPO Fondaciji na donaciji  za opremanje studentskog kutka. Poznato nam je da Fondacija njeguje odnose sa zajednicom i podržava njen razvoj. Misija Filozofskog fakulteta je obrazovanje studenata s ciljem razvoja zajednice, podizanje nivoa informiranosti i obrazovanja građana, povećanje konkurentnosti iz oblasti humanističkih i društvenih nauka. Na Filozofskom fakultetu studentice i studenti se pripremaju za tržište rada koje se mijenja. Pojedini poslovi nestaju, ali nastaju neke nove poslovne mogućnosti. Iznimno smo ponosni što naše alumne rade i u MI BOSPO Fondaciji i doprinose boljitku naše zajednice.“ – istakla je dr. sc. Nihada Delibegović Džanić, vanr. Profesor i dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 „Ideja o kreiranju učionice u kojoj će studenti uz knjigu moći provoditi svoje slobodno vrijeme napreduje ka svojoj realizaciji zahvaljujući našim asistentima, višim asistentima i spremnosti kompanija s područja našeg Kantona da se uključe u pomoć pri opremanju učionice. Zahvalni smo dekanici za podršku i pomoć pri realizaciji ovog projekta i kompanijama koje su se do sada odazvala, a među kojima je i kompanija MI-BOSPO zahvaljujući kojoj će studenti dobiti moderne police za knjige. Nadamo se da će i druge kompanije prepoznati vrijednost društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u zajednicu, jer obrazovanje je stub našeg društva u koji svi trebamo maksimalno da ulažemo.“ – izjavila je dr. sc. Amela Delić Aščić, docentica.

Pružanje podrške lokalnoj zajednici jedno je od temeljnih načela društvene odgovornosti kojim se MI-BOSPO vodi u svom poslovanju. Na taj način gradi se posebna veza sa zajednicom, a to je ujedno i pokazatelj osviještenosti i brige prema društvu koji traje od početka poslovanja MI-BOSPO-a.

Veoma nam je drago što smo dali učešće u kreiranju lijepog i udobnog prostora koji će studentima služiti za produbljivanje i obogaćivanje znanja, kreativno stvaralaštvo, te promociju i obilježavanje kulturnih događaja.“ – spomenula je Dragana Lukić, marketing menadžer MKF MI-BOSPO.

 

MI-BOSPO, vjetar u leđa obrazovanju!