BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podržao održavanje Akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta je u periodu od 23.11. do 27.11.2023. godine u Brčkom organizovalo Akademiju mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine, čiju organzaciju je podržao i MI-BOSPO.

Prvu generaciju mladih lidera činilo je 20 mladih osoba sa područja Bosne i Hercegovine koji imaju dijabetes. Tokom pet dana, koliko je trajala akademija, mladi su radili sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti endokrinologije, dijabetologije, oftalmologije, stomatologije, profesorima tjelesnog odgoja, novinarima i edukatorima. Program je bio prilagođen mladim osobama u vidu teorijskih predavanja, praktičnih radionica i sportskih aktivnosti.

Učesnici su imali priliku proširiti svoja znanja i vještine iz oblasti dijabetesa, oftamologije, oralnog zdravlja, fizičke aktivnosti, vještine komunikacije i odnosa s medijima, što će im svakako dobro doći, i u mnogome olakšati rad u njihovim zajednicama na polju prevencije dijabetesa, podizanju svijesti o dijabetesu, edukaciji osoba sa dijabetesom i povećanju prava za osobe sa dijabetesom.

U sklopu akademije učesnici su takođe imali priliku posjetiti endokrinološku i oftalmološku ordinaciju te se upoznati sa njihovim radom. Pored toga, učesnici su posjetili Vijećnicu u Brčkom, gdje su se upoznali sa gradonačelnikom distrikta prim. dr. Zijadom Nišićem.

Veliko hvala Mikrokreditnoj organizaciji MI-BOSPO što je podržala program za mlade sa dijabetesom, te se nadamo da će se saradnja i u budućnosti nastaviti.” – izjavio je Đorđe Vuković, predsjednik udruženja.

MI-BOSPO-u je drago što je bio dijelom ovako lijepog i korisnog projekta koji je od velike važnosti za lokalnu, ali isto tako i širu zajednicu. Članovima i upravi udruženja želimo mnogo uspjeha u daljem radu i implementaciji budućih projekata.

MI-BOSPO, inspirisani Vašim uspjehom!