BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podrška Udruženju dijabetičara Brčko

Danas je Svjetski dan dijabetesa.

Udruženje dijabetičara Brčko u sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa započelo je sa održavanjem promocije koja ima za cilj ukazati na značaj prevencije od ove bolesti. Drago nam je što smo dali doprinos održavanju ove aktivnosti.

Zahvalni smo MI-BOSPO-u što je prepoznao značaj ovih aktivnosti i što je pružio podršku nama is vim građanima distrikta.” – izjavio je Đorđe Vuković, predsjednik Udruženja dijabetičara Brčko.

Dijabetes je bolest koja je u stalnom porastu kako u cijelom svijetu tako i u Bosni i Hercegovini, naročito dijabetes tipa dva, koji zahvata sve populacione skupine, a rana prevencija  i otkrivanje ove bolesti je od izuzetnog značaja.

Današnjom promocijom otvaraju niz drugih aktivnosti koje će biti održane tokom novembra na više različitih lokacija u Brčkom, kao što su besplatno mjerenje šećera u krvi, mjerenje  pritiska, određivanje BMI, mjerenje tjelesne težine i visine. Pored radionica, za sve građane, oboljele od dijabetesa i zdravstvene radnike, u ovoj sedmici će se održati panel diskusija pod nazivom “Edukacija za zaštitu sutra” na kojoj će govoriti eminentni stručnjaci iz svijeta medicine.