BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podrška radu Međuopštinske organizacije slijepih iz Vlasenice

Danas je MI-BOSPO tim posjetio Međuopštinsku organizaciju slijepih iz Vlasenice i uručio donaciju koja je bila vrlo potrebna ovom udruženju, a koja će im ujedno doprinijeti boljem i lakšem obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Hvala MI-BOSPO-u na ovoj pomoći, prava je rijetkost da danas neko ovako se javi i odgovori na našu molbu. Ova oprema koju smo danas dobili nam je mnogo važna za obavljanje posla i rad naše kancelarije” – izjavio je Milinko Jović, predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih Vlasenica.

Međuopštinska organizacija slijepih Vlasenica je nevladina, invalidska i humanitarna organizacija koja okuplja slijepe i slabovide osobe sa područja opština Vlasenica, Milići, Han Pijesak i Šekovići, i broji 42 člana.

Svojim postojanjem organizacija teži da realizuje sve programske aktivnosti koje doprinose boljim uslovima života i rada ovih lica, od socijalno-materijalnog statusa do pravne zaštite. Pored toga, organizacija vodi brigu o školovanju svojih članova, pomaže prilikom zapošljavanja, brine o obezbjeđenju povlastica, te radi na kulturnom i društvenom angažmanu svoga članstva. Važno je istaći, da organizacija svojim angažmanom doprinosi i boljem situiranju lica ošteđenog vida tako što nabavlja i distribuira tiflo-tehnička pomagala koja su im neophodna.

Članovima ovog udruženja MI-BOSPO želi dobro zdravlje, mnogo uspjeha u realizaciji aktivnosti koje sprovode.

MI-BOSPO, Vaš vjetar u leđa!