BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podrška akciji “Za bolje obrazovanje djece sa autizmom”

MI-BOSPO pružio podršku radu UG “Imam pravo” iz Lukavca u provođenju akcije “Za bolje obrazovanje djece sa autizmom”.

UG “Imam pravo” okuplja članove, djecu sa autizmom i poteškoćama u razvoju i njihove roditelje sa područja cijelog Tuzlanskog kantona. Pored toga što okuplja članove iz svih opština TK, među članovima su i djeca sa područja opština Brčko distrikta i Srebrenice. Udruženje trenutno broji preko 300 članova uključujući i roditelje djece sa poteškoćama u razvoju, od čega 120 su djeca sa raznim poteškoćama u razvoju i/ili invaliditetom, većinom djeca sa autizmom i autističkog spektra.

Zahvaljujemo se na donaciji Mikrokreditnoj fondaciji MI-BOSPO Tuzla u akciji "Za bolje obrazovanje djece s autizmom". MI-BOSPO je i ranije donacijama podržavao rad udruženja UG "Imam pravo", a ovom akcijom će se poboljšati uslovi za boravak i izvođenje nastave za djecu s autizmom u Odjelu za autizam JU "Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju" Tuzla.” – izjavio je Vahidin Nurikić, predsjednik UG “Imam pravo”.

MI-BOSPO brine o društvu u kojem posluje, uključuje se i daje doprinos institucijama čije inicijative rade na promociji brige, obrazovanja i odgoja djece sa poteškoćama u razvoju. Kao društveno odgovorna organizacija, MI-BOSPO se rado odazvao akciji koju provodi UG “Imam pravo” smatrajući je vrlo korisnom.

Članovima i zaposlenima u UG “Imam pravo” MI-BOSPO želi mnogo uspjeha u daljem radu.