BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Oktobar bojimo u roze 🎗 2023

MI-BOSPO i ove godine oktobar boji u roze. Oktobar se u svijetu obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke.

MI-BOSPO svake godine sprovodi niz društveno dogovornih aktivnosti koje su usmjerene na pružanje podrške ženama, sa ciljem jačanja svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke. Zdravlje je jako bitno i o njemu treba brinuti uvijek, ali u ovom mjesecu posebno apelujemo na sve žene, naše kolegice, klijentice, kao i na sve žene u našem okruženju da, ukoliko u skorije vrijeme nisu, obavezno obave preventivni pregled dojke.

Kao i prethodnih godina, omogućićemo besplatne ultrazvučne preglede dojki za ukupno 30 naših aktivnih klijentica, a iz ureda Lukavac, Živinice, Gradačac, Jelah, Sarajevo i Visoko.

Ove godine, među aktivnostima je i podrška Udruženju „Zajedno smo jedno - Think Pink Bosna i Hercegovina“ koje je jučer u Sarajevu, na platou ispred SCC-a, organizovalo 16. po redu trku "Race for the cure". Trka predstavlja veliki događaj na kojoj je uzelo učešće više hiljada učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima je ponosno za zdravlje trčao i MI-BOSPO tim.

Sav novac od registracija usmjeren je za aktivnosti kojima se pomaže ženama oboljelim od karcinoma dojke i besplatne mamografske preglede za žene u ruralnim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Organizatori su nakon jučerašnje trke obavijestili javnost  da su prikupili preko 200.000 KM, što je kako i sami navode, rekordni iznos u poređenju na prikupljena sredstva prethodnih godina.

Izuzetno nam je drago što smo dali doprinos ovako važnoj društveno odgovornoj manifestaciji. Lijepo je bilo vidjeti i osjetiti energiju koju smo jučer iz Sarajeva poslali u znak podrške svima koji se bore sa ovom opakom bolešću.

Ponosni smo što smo dijelom MI-BOSPO-a, organizacije koja brine o klijentima, zaposlenima i zajednici, aktivno učestvuje u društveno odgovornim akcijama. Pružanjem podrške ovom događaju još jednom je potvrđeno koliko su MI-BOSPO-u važne žene, nihova dobrobit, a prije svega zdravlje.

MI-BOSPO inspirisani Vašim uspjehom!