BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Podrška radu Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju Tuzla

MI-BOSPO uručio donaciju didaktičkog materijala Udruženju za ljudska prava i socijalnu inkluziju “Soci” iz Tuzle.

Udruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju “Soci” iz Tuzle, osnovano je sa ciljem da djeci sa razvojnim i stečenim teškoćama, sa hroničnim oboljenjima i drugim specifičnostima i odstupanjima od tipičnog razvoja, ali i svoj drugoj djeci, pruži posebne, struktuirane usluge rane intervencije.

„Trenutno, udruženje broji 50 članova, različitih dijagnoza, različitih razvojnih stanja i iz različitih zajednica. Naš rad odvija se putem individualnog oblika rad sa edukatorom i rehabilitatorom i logopedom, te grupne razvojne radionice sa edukatorom i rehabilitatorom. Vrlo smo zahvalni MI-BOSPO-u, kao jednoj društveno odgovornoj organizaciji, za pruženu podršku našem radu, to nam mnogo znači. Rana intervencija ne smije biti nedostupna, nije luksuz nego je potreba koja mora biti zadovoljena.“ – istakla je Lejla Kišić, direktorica Udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju Tuzla.

Pored svega navedenog, ovo udruženje je trenutno i u fazi izrade Senzorne sobe za svoje korisnike, koja će u velikoj mjeri doprinijeti da djeca, članovi udruženja, budu spretnija, uspješnija i bolja.

Pružanje podrške lokalnoj zajednici je od izuzetne važnosti MI-BOSPO-u, a naročito podrška ustanovama koje su uključene u odgojno obrazovne procese djece.

Članovima i zaposlenima ovog udruženja, MI-BOSPO želi dobro zdravlje i mnogo uspjeha u realizaciji aktivnosti koje sprovode.

MI-BOSPO, Vaš vjetar u leđa