BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

IDEJA

PROIZVOD ZA PODRŠKU ŽENAMA U POKRETANJU BIZNISA

Ne postoji bolje vrijeme nego sad niti bolja ideja nego Vaša. Za realizaciju Vaših zamisli nudimo IDEJA finansijska sredstva. Kad žena ima IDEJU, a za partnera izabere MI-BOSPO , put do uspjeha je mnogo lakši. Za početak vašeg poslovanja ali i ulaganje u postojeći biznis.’

Kreditni proizvod IDEJA namijenjen je ženama koje imaju ideju za pokretanje vlastite poslovne djelatnosti, ali su im potrebna finansijska sredstva.

Iznos kredita: od 500 KM do 5.000 KM

Rok otplate kredita: do 36 mjeseci, mogućnost grejs perioda je do 9 mjeseci;

Kamatna stopa: Nominalna kamatna stopa je fiksna, godišnja, i kreće se od 20% do 25%.

Za iznos kredita od 5.000 KM i rok otplate od 36 mjeseci, uz nominalnu kamatnu stopu od 20%,  i uz uključen dodatni trošak u iznosu  od 10,00 KM*, efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 22,14%.

* trošak ovjere dokumentacije se odnosi samo na poslovnice u FBiH

Ovako iskazana EKS je reprezentativni primjer i informativnog je karaktera.

Iznos mikrokredita 5.000 KM
Rok otplate mikrokredita 36 mjeseci
Provizija za obradu mikrokredita 0%
Dodatni trošak (ovjera dokumentacije, mjenica) 10,00 KM
Nominalna kamatna stopa, fiksna, godišnja 20%
EKS* 21,98%
EKS** 22,14%
Iznos rate mikrokredita 185,80 KM
Ukupan iznos kamate po mikrokreditu 1.688,80 KM
Ukupan iznos koji korisnik plaća po mikrokreditu*** 6.698,80 KM

EKS* - efektivna kamatna stopa u koju je uključena samo nominalna kamatna;

EKS ** - efektivna kamatna stopa u koju je uključena nominalna kamatna stopa, zatim i dodatni trošak iznosa od 10.00 KM po osnovu mogućih troškova za ovjere dokumenata koji se mogu tražiti za proces odobravanja mikrokredita.

Podaci o visini Efektivne kamatne stope (EKS) su informativnog karaktera i u trenutku podnošenja zahtjeva za mikrokredit mogu biti različiti od prikazanih. EKS se mijenja u skladu sa dodatnom dokumentacijom koja može predstavljati uslov odobrenja svakog pojedinačnog kredita. Za sve detaljnije informacije, molimo vas da se obratite kreditnom osoblju MKF MI-BOSPO.

Ukupan iznos koji korisnik plaća po mikrokreditu*** - glavnica mikrokredita + ukupan iznos kamate po mikrokreditu + iznos dodatnih troškova koji mogu nastati u procesu obrade i odobravanja kredita;