BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Pomoć u nabavci materijala neophodnog za brzo testiranje na COVID-19

U vrijeme pandemije uzrokovane virusom COVID 19, u vrijeme u koje je odlukom kriznih štabova BiH zabranjen rad brojnim privrednicima, u vrijeme kada smo ponajviše bili usmjereni da pomognemo jedni drugima, MI-BOSPO njeo imao dilemu šta činiti. Prioritet je bio zaštititi zdravlje svojih klijenata i zaposlenika, potom osigurati kontuniran rad svih ureda, kako bi sve usluge bile dostupne onima koji ih trebaju.

Nakon toga, MI-BOSPO stavlja na raspolaganje svoje resurse ustanovama koje život znače, kliničkim centrima u BiH. U prvom valu donirana je potrebna oprema kliničkim centrima u Sarajevu, Tuzli i izvršena nabavka iste za klinički centar u Banja Luci.

Kako je vrijeme odmicalo javljale su se nove potrebe u ovim ustanovama te MI-BOSPO u skladu s tim izdvaja sredstva za nabavku značajne količine potrošnog materijala Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, za kojeg su iz ove ustanove rekli da im je prioritetan u ovom momentu.

 Materijal o kome se radi je neophodan za testiranje na COVID-19 što većeg broja uzoraka istovremeno. Klinički centar je, zahvaljujući ovom materijalu, znatno skratio vrijeme čekanja rezultata testiranja na platformi Cobas 480, kao i mogućnost infekcije tokom dijagnostičke obrade.


Iz MI-BOSPO-a poručuju svojim klijentima i građanima da nisu sami u ovakvim situacijama, MI-BOSPO će reagovati podrškom u oblastima koje život znače, bilo mjerama koje mogu poduzeti za rješavanje poteškoća prilikom otplate kredita, plasmanom novih kredita, ali i donacijama koje će spašavati živote, doslovno.