BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

MI-BOSPO podrška HU “Pogled”, Zenica

MI-BOSPO pomogao realizaciju aktivnosti koje sprovodi HU “Pogled” Zenica.

Humanitarno udruženje “Pogled” iz Zenice osnovano je početkom 2018. godine, a primarni cilj njihovog osnivanja jeste zapošljavanje osoba sa poteškoćama u razvoju. Jedno su od prvih udruženja u BiH koje se bavi ovom tematikom, a čime ovim osobama omogućavaju sticanje uslova za ostvarivanje prava na penziju.

Udruženje je prvenstveno nastalo iz ljubavi prema osobama sa poteškoćama u razvoju, i našoj želji da im na neki način pomognemo. Volimo za sebe reći da smo malo udruženje, ali imamo veliko srce. Vrlo smo zahvalni MI-BOSPO-u na podršci i što je prepoznao naš rad, jer jedini način finansiranja koji imamo jesu donacije, tako da nam to mnogo znači.” – izjavila je Alisa Kesić, predsjednica HU “Pogled” iz Zenice.

Od osnivanja pa do danas broje 220 članova koji većinom dolaze sa područja Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, međutim mogu im se pridružiti i osobe iz ostalih dijelova BiH. Kroz svoje aktivnosti i humanitarno djelovanje, udruženje je do sada zaposlilo preko 70 osoba sa invaliditetom.

Pored navedenog, ovo udruženje svojim članovima, među kojima su i djeca, isporučuje razne kreativne radionice koje ovakvim osobama pomažu u razvijanju i jačanju sopstvenih sposobnosti.

Aktivno učešće u pružanju podrške lokalnoj zajednici, zadatak je kojem MI-BOSPO pristupa vrlo rado i odgovorno, posebno ustanovama koje rade na pružanju podrške osobama sa poteškoćama u razvoju. Članovima ovog udruženja, kao i zaposlenima, MI-BOSPO želi mnogo uspjeha u daljem radu pri sprovedbi aktivnosti.