BESPLATNA INFO LINIJA: 0800 202 53
MONOGRAFIJA: Vaš vjetar u leđa

Postizanje finansijske jednakosti za žene

MI-BOSPO kao članica Women's World Banking u kampanji Reaching Financial Equality for Women

MI-BOSPO je jedina organizacija iz Evrope koja je članica Women's World Banking (Svjetsko žensko bankarstvo). Ponosni smo što smo članica ove velike organizacije, što doprinosimo sprovođenju njihove misije, jer vjerujemo da je osnažena žena stub porodice i društva.

 

Women's World Banking (Svjetsko žensko bankarstvo) je neprofitna organizacija koja pruža stratešku podršku, tehničku pomoć i informacije globalnoj mreži od 56 nezavisnih mikrofinancijskih institucija (MFI) i bankama koje nude kredite i druge financijske usluge poduzetnicima s niskim prihodima u svijetu u razvoju, s posebnim naglaskom na žene.

 

Women's World Banking (Svjetsko žensko bankarstvo) je ove godine pokrenulo kampanju pod nazivom “Postizanje finansijske jednakosti za žene”. Kampanja se sprovodi kroz akcijski plan od 10 tačaka sa ciljem jačanja vlada i preduzeća kao i njihove obnove nakon pandemije, a uz davanje prioriteta digitalnoj financijskoj uključenosti žena.

 

MI-BOSPO smatra da digitalizacija donosi benefite za klijente, da će omogućiti još bolju inkluziju klijenata finansijskim uslugama I da su veoma važne razmjene praksi iz drugih zemalja što nam omogućava članstvo u Women's World Banking (Svjetsko žensko bankarstvo).

Veoma korisne informacije dostupne su u publikaciji Reaching Financial Equality for Women (“Postizanje finansijske jednakosti za žene”) su na linku:

https://www.womensworldbanking.org/insights-and-impact/reaching-financial-equality-for-women/

**Za download publikacije klik na  #financialequality

#genderequality #financialinclusion #financialequality